RIE plan

Laat uw RIE plan opstellen en voldoe ten alle tijden aan de Nederlandse wetgeving. De RI&E is verplicht voor iedere werkgever, welke een arbobeleid moet voeren. De basis hiervan wordt bestaat uit de RI&E (risico-inventarisatie en evaluatie). Het RIE plan is een lijst waarop alle mogelijke risico’s in kaart worden gebracht. Het vormt een uitgangspunt voor ondernemers om aan te tonen welke risico’s in hun eigen bedrijf kunnen voorkomen.

Waarom een RIE plan laten uitbesteden?

Men kan pas handelen wanneer de risico’s in kaart zijn gebracht. Dit zorgt ervoor dat de juiste maatregelen getroffen kunnen worden. Zonder een goed doordachte inventarisatie  kan er niet adequaat gehandeld worden op het moment dat er een risico aanbreekt en er actie nodig is. In een RIE plan staat welke persoon of organisatie op welk moment, welke maatregelen neemt. Hierdoor kan er snel en doeltreffend gehandeld worden op moment van nood.

Maak je bedrijf veiliger en breng de risico’s in kaart

Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van een RIE plan en een plan van aanpak (PvA). Deze voldoen aan de laatste wet- en regelgeving en u krijgt goedgekeurde documentatie voor uw bedrijf. Een RIE plan is niet iets wat je eenmalig doet. Bedrijven en risico’s veranderen in de loop van de tijd; uw bedrijf kan uitbreiden, u kunt een nieuwe vestiging hebben geopend of u kunt nieuwe machines hebben aangeschaft. Bij veranderingen in uw bedrijfsvoering moet er gekeken worden of er nieuwe risico’s zijn. Hierdoor moet de risico inventarisatie actueel gehouden worden. We kijken samen met u of er bedrijfsmatig iets veranderd is en passen daar uw inventarisatie op aan. De documenten zijn altijd online te downloaden via de portal.

RIE plan