RIE, wat is dat?

U heeft de term wellicht vaker voorbij horen komen, maar een RIE, wat is dat nu eigenlijk precies?
RIE staat voor Risico Inventarisatie & Evaluatie. Het is voor werkgevers een verplicht middel om de gezondheid en veiligheid van een bedrijf en haar werknemers te waarborgen. Ieder bedrijf met personeel moet een ARBO-technisch goedgekeurde risico inventarisatie hebben die in kaart brengt welke risico’s er aanwezig zijn op de werkvloer. Het moet schriftelijk worden opgenomen of en hoe gevaarlijk het werk kan zijn voor werknemers

Wat is RIE?

In een risico inventarisatie moet ook een plan van aanpak (PvA) op worden genomen. Daarin staat beschreven wie, wat, op welke moment uitvoert op het moment dat er een risico optreedt. Zo weet iedereen in uw organisatie wat er van hem of haar verwacht wordt. Het antwoord op de vraag: “Wat is RIE” kan dan ook beantwoordt worden met: een middel om veiliger te kunnen werken.

Ik weet wat een RIE is, wat nu?

Om onnodige boetes te voorkomen en geen conflict te krijgen met de verzekeringinstanties moet uw bedrijf een goedgekeurde RI&E en PvA op laten stellen. U kunt dit uitbesteden bij ons, zodat u verzekerd bent van een goedgekeurde en verantwoorde inventarisatie. We hebben jarenlange ervaring in dit vakgebied en staan u graag bij om u te ontlasten, zodat u kan focussen op uw werk. U kunt een aanvraag doen middels het contactformulier.

rie wat is dat